Jarné upratovanie 2024 - Tak ako kedysi!

Spomínaš si na časy, keď naši otcovia a mamy, dedovia a babky vychádzali do ulíc s metlami, lopatami či hrabľami v rukách, aby spoločne pracovali na jedinom cieli – urobiť svoje okolie čistejším, krajším a útulnejším miestom na život?

Oprášme ich spomienky na časy minulé a TAK AKO KEDYSI sa spoločne vyberme spoločne do ulíc, aby sme našu domovinu očistili od nepekných odpadkov a zveľadili ju pre naše deti a budúce generácie.

Kedy?

Kedykoľvek v intervale od 21. marca do 22. apríla 2024.

Kde?

Kdekoľvek na Slovensku, či už ide o mestá, obce, lesy, parky alebo vodné plochy. Ak nepoznáš miesto, ktoré si zasluhuje poriadnu očistu, v aplikácii alebo na webe TrashOut nájdeš zoznam nelegálnych skládok. Zoznam upratovaní bude postupne uverejňovaný tu: Zoznam upratovaní

Ako?

Zapojiť sa môžeš ako súčasť upratovacej čaty alebo ako iniciátor samotného upratovania.

Upracme ti vďaka generálnemu partnerovi Lidl Slovensko pošle balíček upratovacích pomôcok, o ktoré treba požiadať najmenej 10 dní pred upratovacou akciou. O pomôcky sa žiada po registrácii upratovania.

Stať sa organizátorom alebo dobrovoľníkom.

S jarným slnkom, ktoré sa na nás ešte štrbavo usmieva, a prvými snežienkami prichádza aj nová energia. Prinavráťme Slovensku jeho prirodzenú krásu počas jarnej susedskej brigády, ktorá nie je len o odstraňovaní odpadkov, ale aj o pocite spolupatričnosti a zodpovednosti za miesto, kde žijeme.

Za kampaňové fotografie ďakujeme občianskemu združeniu Novozámocký fotoalbum.

Hlavní partneri: Coca-Cola HBC

Za podporu ďakujeme aj ostatným partnerom.

Do skorého upratovania priatelia!